News

Home » News » Kalwall® and Aspen Community School – Creating a Better Place to Learn

Kalwall® and Aspen Community School – Creating a Better Place to Learn

Posted by Kalwall in Architecture, Education on 06/03/2016

The Aspen Community School has several distinguishing features beyond its dramatic setting at the base of the Rocky Mountains. Count the distinctive look of Kalwall® translucent sandwich panels among them.

The Association for Learning Environments (A4LE), which aims to improve the areas where children learn and develop, recently recognized the school with a pair of awards. The Aspen Community School received both the 2015 Peak Design Award for New Construction and the 2015 People’s Choice Award from the A4LE Rocky Mountain chapter.

kalwall-Aspen-Community-School-exteriorThe school’s design team of the Cuningham Group and Studio B Architecture + Interiors redesigned the campus, adding both a new school house and a community hall/gym.

The modern look of the Kalwall® panels fit seamlessly into the project’s distinctive design and are a key feature in the hall/gym.

The Crystal-White panels have an impressive solar heat gain coefficient of 0.28 and U-factor of 0.23 that not only meets the school’s emphasis on energy efficiency and sustainability, but the museum-quality daylighting is ideal for creating a glare-free, private environment.

“This important recognition by the A4LE is the result of (the school’s) insistence on architecture that strongly reflects their identity, honors their past and anticipates the future,” says Gilbert Sanchez, principal of Studio B Architecture + Interiors.